контрольна робота 2 клас українська мова дієслово

контрольна робота 2 клас українська мова дієслово

Дію або стан предмета як процес без вказівки на особу, рід, число, час, спосіб називає а) дієприкметник; б) дієприслівник; в) неозначена форма дієслова. Записати будь - яке дієслово, поставивши його в початковій формі, скласти (пригадати) та записати речення із дієсловом у неозначеній формі. А) доконаний і недоконаний; б) дійсний, умовний, наказовий; в) минулий, теперішній, майбутній. Безособове дієслово означає а) дію без відношення до будь - якої особи; б) дію, можливу за певної умови або бажану; в) дію, яка відбуватиметься після розповіді про неї. Форма будеш знати - це а) проста форма недоконаного виду дієслова майбутнього часу; б) складена форма недоконаного виду дієслова майбутнього часу; в) проста форма доконаного виду дієслова майбутнього часу.

Будь - яке дієслово недоконаного виду поставити в усіх можливих формах майбутнього часу або скласти (пригадати) і записати речення, що вміщує складену форму недоконаного виду дієслова майбутнього часу 5. А) любиш, приходиш, колотиш; б) колеш, повертаєшся, продовжуєш; в) сидиш, приносиш, веселишся. Дієслово гортаєш (клеїш, борешся, змагаєшся) записати фонетичною транскрипцією 6. А) недобачати, недочувати, недосипати; б) не наполягати, не судити, не намагатися; в) не доганяти, не домагатися, не доручати.

Скласти (пригадати) і записати речення, що містить дієслово з префіксом недо - іі рівень (кожна правильна відповідь - 3 б) 1. Барвінок – вічн…зелена трав…яниста рослина, лис…тя якої (зберігати) зелений колір навіть під снігом. Живуч…сть і витриваліст… барвінка, його красу (оспівувати) у багатьох народних піс…нях. Подані дієслова поставити у формі третьої особи множити теперішнього чи майбутнього часу і записати у дві колонки за дієвідмінами.

Навчити, блищати, жовтіти, сидіти, нищити, плести, робити, вимикати, дзвеніти, цінити, точити, лікувати, дружити, вабити, в’язати, виходити.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями