конспект уроку математика 6 клас перетворення звичайних дробів у десяткові

конспект уроку математика 6 клас перетворення звичайних дробів у десяткові

Спочатку перевіряємо, якого вигляду десятковий дріб ми дістаємо (скінченний чи нескінченний), потім для нескінченного виконуємо ділення, допоки не встановимо період. Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь - який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Ми приєднуємось до закону про авторське право в цифрову епоху dmca прийнятим за основу взаємовідносин в площині вирішення питань авторських прав в мережі інтернет. Щоб навчитися перетворювати звичайні дроби з іншими знаменниками у десяткові, необхідно згадати, що звичайний дріб є часткою від ділення чисельника на знаменник. Якщо на десятковий дріб треба перетворити мішане число, достатньо чисельник дробової частини поділити на знаменник і до утвореного десяткового дробу додати цілу частину мішаного числа. Періодичні дроби також вивчалися німецьким вченим йоганом ламбертом (1728 - 1777) та видатним математиком, фізиком, механіком і астрономом леонардом ейлером (1707 - 1783). Десяткові дроби вивчивши матеріал цього параграфа, ви дізнаєтеся, що називають десятковими дробами, що таке відсотки, яке число називають середнім арифметичним кількох чисел. Повторити означення десяткового дробу; відтворити вміння виконувати дії з десятковими дробами, розв’язувати задачі на всі дії з десятковими дробами; – розвивальна. Застосувати поняття десяткового дробу для зображення дробових чисел точками на координатному промені; перевірити засвоєння учнями питання “уявлення про десятковий дріб” в ході виконання тестової самостійної роботи.

(через 2хв вчитель починає запитувати в учнів відповіді на питання, учні відповідають по черзі, за порядком піднятої руки, відповіді з’являються на слайді презентації.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями