фізика в житті сучасної людини інформація

фізика в житті сучасної людини інформація

Вступ людина – найвища цінність нашої цивілізації, вона вивчає ряд наукових дисциплін. На нього, як і на всі об єкти природи, поширюються закони фізики, наприклад, закони ньютона, закон збереження і перетворення енергії та інші. Наука, що вивчає найбільш загальні і фундаментальні закономірності, що визначають структуру і еволюцію матеріального світу.

У сучасному світі значення фізики надзвичайно велике дослідження в області електромагнетизму призвели до появи телефонів і пізніше смартфонів. Саме завдяки фізиці людство застосовує електроприлади так само як і електрика, магнетизм є повсякденним явищем в нашому житті. Музичні інструменти, акустичні динаміки, ультразвукові діагностичні апарати - всього цього не було б якби в фізиці не відкрили таке явище, як коливання і хвилі. Саме завдяки фізиці людство змогло літати колись вчені були впевнені в тому, що апарати важче повітря літати не можуть, це здавалося природним і очевидним, але брати монгольф’є, винахідники повітряної кулі, а за ними і брати райт, які створили перший літак, довели необгрунтованість цих тверджень. Без цієї науки не були б можливі і космічні польоти завдяки відкриттю ісааком ньютоном закону всесвітнього тяжіння з’явилася можливість розрахувати силу, необхідну для виведення космічного корабля на орбіту землі. Знання законів небесної механіки дозволяє запущеним із землі автоматичним міжпланетним станціям успішно досягати інших планет, долаючи мільйони кілометрів і точно виходячи до призначеної мети.

Вузький пучок світла великої потужності може вразити дуже маленьку ділянку хворої тканини.

Лазер використовують і онкологи, адже потужний лазерний пучок відповідного діаметру знищує злоякісну пухлину.

Для вирішення цих завдань необхідно добре розбиратися в такій галузі юридичної науки, як криміналістика. Речові докази, досліджувані судовими експертами, мають багато фізичних і хімічних властивостей. Для встановлення цих властивостей застосовуються методи і прилади, сутність і принцип яких засновані на законах фізики.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями