геометрія як практика логіка і фантазія

геометрія як практика логіка і фантазія

Пропонує природне продовження основного курсу геометрії, сприятиме формуванню в учнів зацікавленості математикою, пошуковою активності, більш повній реалізації можливостей учнів, їхній профорієнтації. Початку року - підготувати учнів 7 класу до вивчення геометрії, надалі - узагальнити й розширити знання програмного курсу геометрії, виділити опорні задачі та опрацювати їхнє застосування до розв’язування задач підвищеної складності, готувати учнів до майбутнього незалежного оцінювання. Вчитель про формуванні програми факультативних занять для конкретного годинного наповнення курсу може обирати теми як з першого, так і з другого блоків, враховуючи особистості та потреби учнів. Дворівнева програма з геометрії для 7х класів загальноосвітніх навчальних закладів для загальноосвітніх класів пропонується природне продовження вивчення і поглиблення знань учнів з геометрії на позакласних заняттях. Програма з математики для учнів 10 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів значні вимоги до володіння математикою у розв’язуванні практичних задач ставлять сучасний ринок праці, отримання якісної професійної. Програма з математики для учнів 10 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів для цих профілів математика є базовим (обов’язковим для вивчення) предметом, близьким до профільних навчальних дисциплін — хімії. Програма з математики для учнів 10 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів програма призначена для організації навчання математики в класах з поглибленим вивченням математики.

Зауважимо, що рішення про розподіл годин варіативної складової, відповідно до положення про загальноосвітній навчальний заклад, приймає навчальний заклад, враховуючи профільне спрямування, регіональні особливості, кадрове забезпечення, матеріально - технічну базу та бажання учнів. Допрофільна підготовка і профільне навчання реалізація профільного навчання математики у 10 - 11 класах забезпечується системою курсів за вибором (за рахунок варіативного компоненту), які певним чином ураховують інтереси і можливості учнів даного профілю. Курси за вибором поглиблюють та розширюють основний курс математики відповідно до профілю навчання, надають можливості для організації творчої роботи учнів через систему індивідуальних завдань професійної спрямованості. Учитель може запропонувати учням будь який курс за вибором із вказаного переліку або курси за вибором, що надруковані у попередні роки та мають відповідні грифи міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Необхідною умовою та важливою частиною такого вміння є логічна грамотність, тобто деякий мінімум логічних знань та вмінь, що необхідні для кожної інтелектуальної особистості. інтелектуального розвитку учнів, розвитку їх логічного мислення, пам’яті, уяви, інтуїції, умінь аналізувати, класифікувати, узагальнювати, робити умовиводи, отримувати наслідки з даних передумов шляхом несуперечливих міркувань тощо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями