мови програмування високого рівня за технологією програмування поділяються на

мови програмування високого рівня за технологією програмування поділяються на

Тоді для перенесення програми на іншу машину програму не обов язково переписувати заново, достатньо лише віддтранслювати її в коди, специфічні для цієї машини.

Програма в цілому — це об єкт, для виконання своїх функцій вона звертається до об єктів що містяться у ньому, які у свою чергу виконують запит шляхом звернення до інших об єктів програми.

Стійкість та керованість системи забезпечуються за рахунок чіткого розподілення відповідальності об єктів (за кожну дію відповідає певний об єкт), однозначного означення інтерфейсів міжоб єктної взаємодії та повної ізольованості внутрішньої структури об єкта від зовнішнього середовища (інкапсуляції). Подібні програми одержали назву bs - програм (це абревіатура від “bowl of spaghetti” – блюдо спагетті, бо саме так виглядала програма при спробі зобразити всі переходи між її операторами). Ще однією метою було створення таких програм, які були б легко зрозумілими навіть без їх авторів, адже “програми пишуться для людей – комп’ютером вони лише обробляються”. Вірта “структурізація є принциповим інструментом, яке допомагає програмісту систематично синтезувати складні програми, зберігаючи про них повне уявлення”. Для кожного типу процесора існує своя мова асемблера, тому для перенесення програми на асемблері на іншу апаратну платформу її потрібно майже повністю переписати.

При програмуванні завдань за допомогою таких мов потрібне знання не лише єства алгоритму рішення задачі, що реалізовується, але і технічних особливостей конкретної еом і специфіки способів написання для неї програм. Машинна мова є внутрішньою мовою еом і є системою інструкцій і даних, які не вимагають трансляції і можуть безпосередньо інтерпретуватися і виконуватися апаратними засобами еом. Проте отримувані в результаті трансляції машинні програми, як правило, в 2 - 5 разів объемнее в порівнянні з такою ж програмою, але написаною на асемблері, і працюють в 2 - 5 разів повільніше.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

истории о любви 18