освіта юа відповіді зно 2021

освіта юа відповіді зно 2021

Зовнішнє незалежне оцінювання (зно) – це стандартизоване тестування, проходження якого є обов’язковим для всіх випускників українських шкіл, які бажають вступати до вищих навчальних закладів україни.

Української мови та літератури, історії україни, математики, біології, хімії, фізики, географії, англійської мови, німецької мови, французької мови, іспанської мови та російської мови.

Тест з української мови та літератури є обов’язковим для всіх абітурієнтів україни, проходження інших тестів зовнішнього оцінювання пропонується на вибір вступнику в залежності від спеціальності, яку обрав абітурієнт для навчання у вищому навчальному закладі. Абітурієнт має можливість обрати не більше чотирьох предметів для складання тестів зовнішнього оцінювання. Тестування проводяться щорічно, наприкінці навчального року в українських школах. Після основної сесії зно проводиться додаткова сесія незалежного оцінювання для абітурієнтів, які з об’єктивних причин (хвороба, участь у олімпіадах та інше) не змогли взяти участь у основному тестуванні. Умови проведення всіх тестувань визначаються українським центром оцінювання якості освіти – установою, що забезпечує організацію проведення зовнішнього незалежного оцінювання в україні. Організація проведення зно у регіонах покладена на регіональні центри оцінювання якості освіти.

Для отримання інформації та ознайомлення майбутніх вступників із процедурою проведення зно регіональні центри щороку проводять пробне тестування. Українським центром оцінювання розробляються завдання кожного тесту, встановлюється час на виконання цих завдань, правила виконання цих завдань та система їх оцінювання. Спочатку розраховується сума тестових балів (у кожному предметі сума тестових балів різна), після цього розраховується рейтингова оцінка учасника тестування за шкалою від 100 до 200 балів. Рейтингова оцінка зно є основною складовою формування конкурсного бала абітурієнта, який використовується вищими навчальними закладами при визначенні рейтингу вступників під час вступу.

Шкала переведення тестових балів в оцінку за шкалою 100 - 200 балів щороку змінюється оскільки розраховується в залежності від результатів виконання абітурієнтами конкретного тесту.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями