хімія наука що вивчає

хімія наука що вивчає

The хімія вона відповідає за вивчення матерії з точки зору її складу, її властивостей і структури на мікроскопічному рівні - тобто на рівні його найменших частинок - і її здатності трансформуватися, взаємодіючи один з одним і з іншими органами, що є хімічна реакція. Саме дисципліна природничих наук вивчає електрони, протони і нейтрони елементів, які називаються простими частинками, а також складові частинки (атоми, молекули і атомні ядра), їх взаємодію і трансформацію. Алхімія була задумана як пошук так званого філософського каменю, який був нічим іншим, як практиками, що включали такі дисципліни, як медицина, металургія, астрономія і навіть філософія, з метою перетворення свинцю в золото, шляхом експериментів з ртуттю та іншими речовинами, які будуть функціонувати як каталізатори.

До цих пір, і після століть і століть досліджень, алхіміки не могли створити золото, але в їх шаленому пошуку вони досягли великих відкриттів, які призвели до великого стрибка в галузі науки.

Справжній сучасний філософський камінь може бути підсумований у всіх відкриттях ядерної трансмутації хх століття, таких як перетворення азоту в кисень шляхом прискорення частинок. Всі галузі природничих наук - медицина, біологія, геологія, фізіологія та ін - перетинаються хімією і потребують її для пояснення себе, для чого вважається центральною і суттєвою наукою. Важливі віхи в розвитку хімії можна побачити в xviii столітті з лавуазьє і його принципом збереження маси; у хіх столітті створюється періодична таблиця, і джон далтон піднімає свою атомну теорію, яка вважає, що всі речовини складаються з неподільних атомів і з відмінностями між собою (атомні ваги). Перший, як випливає з назви, вивчає склад органічних елементів на основі вуглецевих ланцюгів; друга стосується сполук, які не містять вуглецю, таких як метали, кислоти та інші сполуки, на рівні їх магнітних, електричних і оптичних властивостей. Періодична система елементів - це не що інше, як групування всіх відомих на сьогоднішній день хімічних елементів з відповідними атомними масами та іншими скороченими даними.

Англійський хімік вільям прут запропонував на початку 1800 року замовити всі хімічні елементи відповідно до їх атомної ваги, оскільки було відомо, що всі вони мають різні ваги і що ці ваги є також точними кратними атомної ваги водню. Ньюлендс розробив досить основну таблицю, яка пізніше, в 1860 році, стала сучасною періодичною таблицею, завдяки вченим юлію лотар мейєру і дмитру менделєєву.

Менделєєва (синім кольором позначені посилання на відповідні ресурси, клікнувши які, відкриється інформаційна сторінка), якою будете користуватися постійно. Простими називають такі речовини, що складаються з атомів одного хімічного елемента (наприклад водень, кисень, залізо, алюміній), складними - речовини, що складаються з атомів різних хімічних елементів (молекула води складається з двох хімічних елементів. Прості речовини можуть бути одноатомними, або багатоатомними (молекула кисню складається з двох атомів кисню, білого фосфору - з чотирьох атомів фосфору). Кожне з хімічних речовин має певні властивості (щільність, температури плавлення, кристалізації, кипіння; електро - і теплопровідність; пластичність, крихкість, еластичність і багато інші фізичні властивості. Крім фізичних, речовини мають певні хімічні властивості (при яких відбуваються перетворення одних речовин в інші), з якими ви познайомитеся трохи пізніше.

Намагаючись добути “філософський камінь”, що перетворював би будь - який метал на золото, запобігав старінню людини, оберігав її від хвороб, алхіміки проводили безліч дослідів (мал. Він дає змогу вченим прогнозувати можливості існування ще невідомих речовин із необхідними для практичного використання властивостями, успішно реалізовувати їх добування. Завдяки новим речовинам, які витримують високі температури, глибокий вакуум, мають унікальні властивості, люди навчилися використовувати атомну енергію, створили комп’ютер, міжпланетні станції. Учені не лише вивчають речовини та їхні перетворення, а й виявляють причини і закономірності цих явищ, досліджують вплив па них температури, тиску, інших чинників. Вони розробляють і вдосконалюють методи переробки різноманітної природної сировини – нафти, вугілля, природного газу, металічних руд, щоб добувати максимальну кількість потрібних речовин із найменшими витратами.

Українські хіміки збагатили теоретичну та експериментальну хімію, добули десятки тисяч нових речовин, розробили сотні методів хімічного аналізу речовин, винайшли багато матеріалів із корисними властивостями.

Але можна використовувати якусь речовину, яка взаємодіє з вихідними речовинами за більш низьких температур з утворенням нестійкої сполуки (проміжного продукту), з якої потім утворюється необхідний продукт реакції. Вивчає та досліджує елементарні частинки, атомні ядра, атоми та молекули, тверді тіла, рідини й гази, плазму, фізичні поля – гравітаційні, електромагнітні. Густини (денсиметрія), електропровідності (кондуктометрія), поглинання світла (фотометрія), коефіцієнта заломлення (рефрактометрія), обертання площини поляризації світла (поляриметрія) тощо. Mia — хімія) — наука, що вивчає хімічний склад та структуру речовин, які містяться в живих істотах, шляхи та способи регуляції їх метаболізму, а також енергетичне забезпечення хімічних процесів, що відбуваються в клітині та організмі. Статичну б що вивчає хімічну природу, фізико - хімічні властивості, розподіл органічних сполук і мінеральних речовин, що входять до складу організмів; динамічну б яка досліджує шляхи і умови перетворення речовин в організмах; функціональну б що вивчає хімію функціонування біологічних процесів на рівні цілісного організму, а також способи взаємодії внутрішніх факторів організму.

Ензимологія, яка вивчає структуру та функціонування біологічних каталізаторів — ферментів; вітамінологія, яка досліджує природу вітамінів, їх перетворення, шляхи надходження та роль в організмі. Гормонів, що вивчає хімічну будову, механізм дії та обмін гормонів; еволюційна і порівняльна б що вивчає закономірності біохімічної еволюції організмів. Електрофорезу, хроматографії, електронної та люмінесцентної мікроскопії, ультрацентрифугування, рентгеноструктурного аналізу, полярографії, спектрофотометрії, методу мічених атомів. є фундаментом для розвитку медицини, фармакології, мікробіології, вірусології, сільського господарства і становлення нових галузей науки — генетичної та клітинної інженерії, біотехнології. На уроках хімії ви вивчите корисну інформацію про практичну користь цієї науки, дізнаєтесь багато цікавого про різноманітні речовини, їх властивості та перетворення, що з ними відбуваються, зрозумієте різницю між хімічними та фізичними явищами.

Не менш значною є роль хімії у виробництві пластмас, фарб, будівельних матеріалів, синтетичних тканин, синтетичних миючих засобів, косметично - парфумерних засобів, фармацевтичних препаратів. Також одноатомними спиртами є такі відомі природні речовини як речовини як ментол, лимонна кислота, гормон тестостерон, амінокислоти серин, треонін і тирозин. існує галузь хімії, фізичної хімії, яка присвячена вивченню явищ, що відбуваються, які пов язують дві науки, оскільки вони поєднують властивості фізики і хімії. Астрономія є галуззю фізики, яка також спирається на хімію, щоб пояснити події, що відбуваються в космічному просторі, оскільки багато з них базуються на реакціях хімічних сполук. У клітинах з часом відбуваються тисячі хімічних процесів, і знання про них, а також їх поява, знають, як вирішити несправність, яка зазвичай призводить до захворювань. Фармакологія, яка є галуззю, що знаходиться в медицині, також спирається на хімію для виготовлення нових лікарських засобів, які відновлюють баланс тіла до здорового стану.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями