самостійна робота з української мови 3 клас прикметник

самостійна робота з української мови 3 клас прикметник

Вчити спільно визначати цілі діяльності; планувати, розробляти, реалізовувати проект, брати на себе відповідальність. Прийняття рішень та їх виконання; поглибити й узагальнити знання учнів про прикметник як частину мови; розвивати вміння використовувати прикметники у своєму мовленні; виховувати любов до рідної мови.

Формування груп, обрання спікера групи, вибір учнями рубрик газети та отримання спеціального до них завдання та одержання рекомендацій щодо його виконання. За нею вони звернулися до вчителя української мови та літературного читання дребущак і. Були дібрані скоромовки, загадки, прислів’я, приказки, казки у яких зустрічаються прикметники.

Повторити, систематизувати і узагальнити знання учнів про прикметник, його значення і роль у текстах, закріплювати вміння влучно вживати прикметники в усному і писемному мовленні; збагачувати словниковий запас учнів; розвивати вміння аналізувати, робити висновки й узагальнення; розвивати мовлення, мислення, пам’ять, увагу, спостережливість; удосконалювати вміння розрізняти прикметники серед інших частин мови; виховувати почуття гордості за велич української мови.

– діти, урок у нас сьогодні незвичайний, та ще й святковий, бо до нас завітали гості. А щоб він пройшов добре і свій бадьорий настрій ви зберегли протягом усієї нашої роботи – усміхніться. нам радісно і приємно на душі не тільки від того, що у нас гості, а й від того, що вивчаємо рідну мову, оту багату скарбницю в яку народ складає зернята народної мудрості, і всю велич та багатство українського слова, свої роздуми та сподівання, в які вкладає велику любов до рідної мови.

А девізом до нашого уроку нехай стануть прекрасні слова відомого українського поета, перекладача і вченого максима тадейовича рильського. Про прикметник, а ще дякую вашим батькам, які допомагали в оформленні нашого проекту.

Поповнювати і узагальнювати свої знання ви будете із цих квіточок, у яких заховані завдання. У поданих словосполученнях замініть іменники іншими так, щоб прикметники набули переносного значення. Вчились висловлювати свої думки точно і красиво, а головне, що ваше мовлення збагатилося ще однією частиною мови, дуже потрібною усім.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями