конспекти уроків з української мови 4 клас захарійчук 1 семестр

конспекти уроків з української мови 4 клас захарійчук 1 семестр

В повних уроках з української мови зібраний не тільки теоретичний матеріал, але і присутні практичні і тестові завдання, кросворди та використані, відповідно тематики, різноманітні відеоелементи, які не тільки допоможуть краще зрозуміти тему уроку, але й зробити його доступним та цікавим. Українська мова 4 клас з початку навчального року починається з розгляду великого розділу присвяченого мові і мовленню. В цьому навчальному році повні уроки направлені на закріплення усного та письмового мовлення. З цього розділу школярі дізнаються багато цікавого про мовну культуру, її історію та про те, яким має бути мовлення. Вивчаючи теми, пов’язані з текстом, учні дізнаються про їх різновиди, побудову текстів та навчаться самостійно складати різні тексти.

В четвертому класі на уроках з української мови не буде зайвим матеріал направлений на закріплення знань про речення, їх види та будову.

Для закріплення даної теми школярі попрактикуються зі складання різних типів речення та написання переказів, з використанням цих речень. Другим та основним розділом, який будуть проходити школярі з української мови в четвертому класі, це будуть теми про різні частини мови.

Розпочинається цей розділ української мови з повторення вивчених тем про іменник. На цих уроках школярі будуть згадувати про відмінювання іменників різних груп, правила написання іменників та їх будову.

Зазвичай, для кращого засвоєння цієї теми, будуть виконуватись різні практичні завдання, контрольні та тестові роботи.

Також на протязі цього навчального року, крім іменників, школярі будуть повторювати теми вивченого і про прикметник, числівник, займенник, дієслово та інші частини мови, які вивчають не тільки в четвертому, а й в попередніх класах. На уроках української мови в четвертому класі діти будуть продовжувати виконувати завдання з відмінювання прикметників в однині та множині, складати речення, використовуючи прикметники та правильно їх вживати.

При повторенні тем, які стосуються такої частини мови, як числівник, школярі продовжать практикуватися в написанні різних числівників, їх відмінюванні та складанні речень з цієї частиною мови.

Не залишаться без уваги в четвертому класі і такі частини мови, як дієслово та прислівник.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями