відповіді укр мова 5 клас глазова 2018

відповіді укр мова 5 клас глазова 2018

Щоб не було такого непорозуміння, другому співрозмовнику треба розрізняти пряме і переносне значення слова. Як легенькі блискавочки, забігали по землі його промені, кришта­лем заіскрилася роса на зеленій траві. Лий) важке слово, живе слово, золоте слово, добре слово, хитре слово, гірке слово, ніжне слово, гостре слово, красне слово, метке слово, міцне слово. Образність — спосіб сприйняття й змалювання певних предметів, явищ, їхніх ознак і дій через художні образи, які викликають ті чи інші емоції, почут­тя, оцінки.

Дзвіночки – це ударний інструмент зі закріплених металевих пластинок, звук якого можуть видобувати за допомогою спеціальних молоточків. Від радісної звістки, зустрічі, гарних емоцій серцебиття, у переносному значенні може сміятися дзвіночками.

Звичайно, що переносне значення слова стає зрозумілим лише у зв’язку з іншим словом. У другому реченні слова заблудилась і розплакалась набувають переносного значення, коли стосуються хмари.

Зітхає вода, рибка заговорить і розгорне світ казки, райдужне око, дивилася в душу, рибка відчула волю, рибка мала чари.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями