урок природознавства 5 клас сонце

урок природознавства 5 клас сонце

і хоча сонце є найближчою до землі зорею, відстань між ними дорівнює 150 мільйонів кілометрів. А від наступної найближчої до землі після сонця зорі світло долає космічний простір за 4, 3 року.

На поверхні сонця температура становить близько 6000 градусів, а з наближенням до центру вона зростає і сягає понад 15 мільйонів градусів. Ще галілео галілей, вивчаючи сонце за допомогою телескопа, помітив на ньому плями.

Нині встановлено, що це дійсно рухаються розжарені гази, тому поверхня сонця нагадує бурхливе море.

Улітку, коли сонячного світла і тепла багато, вода легко надходить через корінь до листків. На прикладі рослин своєї місцевості можна спостерігати, як живі організми реагують на це.

Помірне освітлення тіла людини сонячними променями сприяє утворенню в її шкірі речовин, під впливом яких кістки набувають міцності. Навесні молоді листки розпускаються знову і починають активно виробляти на світлі органічні речовини.

Він єдиний з хімічних елементів, який було відкрито спочатку на сонці, а потім на землі. Явища, що відбуваються з воднем на сонці, супроводжуються виділенням світла, тепла та утворенням гелію. За підрахунками вчених хвилюватися, що водень скоро закінчиться і сонце згасне, немає підстав. Наведи якомога більше прикладів, що підтверджують значення сонця для життя на землі. Найбільшою за розмірами планетою сонячної системи є юпітер, а найменшою - меркурій. З розвитком науки і техніки у вчених з’явилася можливість краще дослідити це мале небесне тіло. і з’ясувалося, що за плутоном рухається багато небесних тіл, схожих на нього за розмірами.

А кожні чотири роки настає високосний рік з 29 лютого, тривалість року збільшується на одну добу і становить 366 діб. З власного досвіду ти знаєш, що чим ближче підійти до багаття, батареї чи обігрівача, тим більше отримаєш тепла і швидше зігрієшся. Ньютон довів, що сила притягання між тілами залежить від їхньої маси та відстані між ними.

Таким чином стало зрозуміло, що всі планети сонячної системи перебувають на своїх орбітах завдяки величезній силі сонячного тяжіння. Знання закону дало змогу конструкторам створити і вивести на орбіту землі штучні супутники, космічні кораблі, орбітальні станції.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

истории о любви 18