історія 6 клас щупак практична робота 3

історія 6 клас щупак практична робота 3

Ще й тепер у скіфії існують кіммерійські фортеці, кіммерійські переправи, є також і країна, що називається кіммерією, є і так званий кіммерійський боспор. Центральної влади у кіммерійських племен, скоріше за все, не було, на чолі окремих племен стояли вожді, а об єднувалися ці племена під час масштабних воєнних походів. В усій цій країні, яку я описав, зима така сувора, що нестерпний мороз триває вісім місяців, так що коли проллєш воду, то від цього на землі не буває болота, але коли розпалиш вогонь, може бути багнюка. Серед інших рік борисфен найбільш корисний людям, бо навколо нього найкращі й найпоживніші пасовища для худоби, і дуже багато в ньому риби, приємної на смак, і вода в ньому дуже чиста, порівняно до інших із каламутною водою, і ниви навколо нього чудові, а там, де не засіяно, виростає висока трава. Певний вплив на формування духовної культури скіфів мали малоазійські народи та грецька культура, яка активно формувала естетичні смаки скіфської знаті. Розповідає ще лукіан про одного скіфського побратима, як той дав вийняти із себе очі, щоб звільнити з полону свого друга, і про іншого, який опинився разом зі своєю родиною та з пораненим побратимом у палаючому будинку.

Дружина ледве врятувалася, а одна дитина згоріла, але скіф не засмутився цим, кажучи, що дітей він ще зможе мати, та й невідомо ще, що з них вийде, а такого іншого побратима, як цей товариш, який виявляв стільки разів свою любов до нього, невідомо, чи знайшов би він. Майже кожний з давніх народів створював свою систему відліку часу історії від якогось певного моменту (іноді навіть — години й хвилини), за своєю ерою (епохою). Наприклад, давні єгиптяни вели своє літочислення за династіями єгипетських царів — фараонів; японці — від вступу на престол чергового імператора; стародавні греки — за олімпіадами; стародавні римляни — від заснування м. Можна не тільки визначити, наприклад, скільки років тому (приблизно) або в якому тисячолітті виникло одне з найстаріших міст у світі — єрихон, а й полічити, скільки тисячоліть минуло від цієї події до першого польоту людини в космос (до речі — скільки.

У шостому класі важливо навчитися бачити зв’язки між тими чи іншими вчинками певних людей, які ввійшли в історії, та наслідками, до яких вони призвели.

То ж щоб вивчення історії україни було ще більш цікавим, варто звернути увагу на гдз з української літератури, в якій історичні події описуються легко та захопливо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями