конспект уроку з геометрії 7 клас трикутник і його елементи

конспект уроку з геометрії 7 клас трикутник і його елементи

Засвоєння учнями змісту означення, назв елементів та властивості сторін трикутника (нерівності трикутника); очікувані результати.

Після уроку учні зможуть відтворювати означення трикутника та нерівність трикутника, на готовому рисунку розпізнавати трикутники та називати їх елементи, виконувати зображення трикутника за даною умовою, а також записувати нерівність трикутника для заданого трикутника і використовувати цей запис при розв язуванні задач; формувати критичне мислення та власне ставлення до цінності матеріалу, який вивчається. Математична - уміння розпізнавати види трикутників за сторонами та кутами, називати елементи трикутника, розв’язувати задачі на знаходження сторін трикутника, периметра та на побудову за двома сторонами та кутом між ними; ключові – інформаційно - цифрова; соціальна і громадянська; спілкування державною мовою. С картки самооцінювання, трикутники - смайлики, мультимедійна дошка, ноутбук, схема, таблиця «трикутник. Д евізом сьогоднішнього уроку будуть слова відомого давньогрецького математика піфагора. Так, наприклад, у будівництві здавна використовують властивість жорсткості трикутника для укріплення різноманітних будівель, конструкцій тощо. Зображення трикутників і задач, пов’язаних з трикутниками, дослідники знаходили в єгипетських папірусах, стародавніх індійських книгах, інших документах давнини.

Так, наприклад, фалес довів, що трикутник можна задати стороною і двома прилеглими до неї кутами.

Сьогодні ми пригадаємо, що знаємо про таку геометричну фігуру як трикутник, розглянемо з яких елементів він складається, його види, дамо їм назву навчимося розв’язувати задачі. Учитель може запропонувати учням прочитати передмову розділу, після чого разом із учнями виділити той об’єкт, що буде головним для вивчення—трикутник. Цілком логічно (і це можуть усвідомити учні), що спершу треба дати означення та розглянути елементи нового поняття. Виконання цього завдання і приведе до здійснення основної дидактичної мети уроку.

В означенні трикутника важливо, продемонструвавши рисунки, звернути увагу на те, що три точки, які є вершинами трикутника, не лежать на одній прямій. Також, формуючи знання, треба звернути увагу на взаємне розташування сторін та кутів трикутника (на жаль, у підручнику о. Периметр трикутника abc дорівнює 24 м, причому ab = 10 м, а сторона bc утричі менша, ніж ac. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь - який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Ми приєднуємось до закону про авторське право в цифрову епоху dmca прийнятим за основу взаємовідносин в площині вирішення питань авторських прав в мережі інтернет. Тому підтримуємо загальновживаний механізм повідомлення - видалення для об єктів авторського права і завжди йдемо на зустріч правовласникам. Наш сайт не несе відподвідальність за копіювання матеріалів нашими користувачами.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями