контрольна робота українська література 9 клас усна народна творчість

контрольна робота українська література 9 клас усна народна творчість

Сковороди «о, коли б ми в ганебних справах були такі ж соромливі й боязні, як це часто ми буваємо боязкі й хибно соромливі у порядних вчинках. «повні щоки в козачки були свіжі й яскраві, як мак найніжнішої рожевої барви, коли, вмившись божою росою, палає він, розправляє листочки й чепуриться перед сонцем уранці; що брови, мов чорні шнурочки; що ротик. „висока, прямесенька, як стрілочка, чорнявенька, очиці, як тернові ягідки, брівоньки, як на шнурочку, личком червона. Як називалися громадські організації православного міського населення, які боролися з покатоличенням українських земель, плекали національну культуру, науку, освіту.

Поштовх для розвитку якої літератури дала брестська церковна унія 1596 року, що об’єднувала православну українську та католицьку церкви у греко - католицьку під владою папи римського. А герої — люди сильної волі, мужні, духовно багаті; часто це самотня, але сильна особистість, яка протистоїть жорстокому світу; 3. Шевченка - «будеш, батьку, панувати, поки живуть люди, поки сонце з неба сяє, тебе не забудуть. «стоока наче була, все бачила, всюди, як та ящірка, по хутору звивалась, і бог її знає, що в їй таке було. «… язик стримуй, розум усмиряй, тіло упокорюй, гнів подавляй, помисли май чисті й спонукай себе до добрих діл господа ради.

« ой рано вранці - пораненьку кривава зоря світ - день ізвістує, чорні хмари находять з моря, чотири сонця закрити хочуть. Хто під час війни на латинській землі пробрався вночі у ворожий стан, щоб знищити якомога більше рутульців. Батькові й матері слухняний, старшим себе покірний… горілки не впивавсь, … з ледачими не водивсь, а до церкви.

(1 бал) а) василь; б) наум дрот; в) солоха; г) настя; а) творче об’єднання групи письменників, яке ґрунтується на спільних стильових уподобаннях, жанрових, тематичних зацікавленнях, проблематиці, естетичній програмі. Б) художній напрям в літературі, виник наприкінці xviіi – на початку xixст для якого характерні незадоволення реальним життям, втеча від реального світу, зосередження уваги на розкритті внутрішнього світу людини.

В) ліро - епічний віршований твір казково - фантастичного, історико - героїчного чи соціально - побутового змісту з драматично напруженим сюжетом. Е) невеликий за обсягом вірш і музичний твір про кохання, призначений для сольного співу з інструментальним акомпанементом. Д) якби - то далися орлинії крила, за синім би морем милого знайшла; живого б любила.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями