технологія логіки світу

технологія логіки світу

Як фізика, вона знаходиться в постійному становленні і розвитку, тому що можливості і предмет її дослідження і відображення безмежно широкий, і не пізнаний. Але на відміну від інших наук, вивчаючих мислення людини, наприклад, фізіології вищої нервової діяльності чи психології, логіка вивчає мислення як засіб пізнання. Логіка, яка вивчає пізнаюче мислення і застосовується як засіб пізнання, виникла і розвивалась як філософська наука і в теперішній час являє собою складну систему знань, що включає дві відносно самостійні науки.

У формально - логічному аспекті визначаються необхідні взаємозв язки між логічними формами мислення (поняттями, судженнями, умовиводами), які зумовлені не змістом мислення, а лише його структурою. Логіка - це наука, яка вивчає закони і форми розумової діяльності людей, принципи і засоби побудови правильних суджень і міркувань про предмети і явища об єктивного світу, методи формалізації знання як результату пізнавального процесу.

Вивчає закони і форми розумової діяльності людей на підставі аналізу їх мовних висловлювань, тобто через реалізацію (матеріалізацію) результатів розумової діяльності у мові; створює свою специфічну мову (логічну мову) для аналізу структури мислення і формалізації знання. У зв язку з цим після вивчення тієї чи іншої теми рекомендується виконати відповідні практичні завдання, а також якомога частіше свідомо застосовувати набуті логічні навички у повсякденному житті, при написанні контрольних та курсових робіт, засвоєнні матеріалу юридичних дисциплін, у дискусіях, суперечках тощо. Лише за цих умов людина зможе навчитися логічно правильно мислити, не припускаючи елементарних логічних помилок в своїх міркуваннях і розпізнаючи їх у міркуваннях інших людей. Оволодіння навичками логічного мислення має особливе значення для багатьох професій, специфіка роботи яких полягає у постійному застосуванні логічних прийомів і методів. Так, закон тотожності є відображенням якісної визначеності речей і явищ, а закон достатнього обґрунтування відображає причинно - наслідковий зв язок між предметами і явищами світу.

Оскільки процес мислення сам виростає із відомих відношень, сам є природним процесом, то дійсно осягаюче мислення може бути тільки одним і тим же, відрізняючись тільки за ступенем, у залежності від зрілості розвитку і, зокрема, розвитку органу мислення. Щоб мислення приводило нас до істини, воно має відповідати вимогам формально - логічних законів - закону тотожності, суперечливості, виключеного третього та достатньої підстави.

Щоб мислення приводило нас до істини, воно має відповідати вимогам формально - логічних законів—закону тотожності, суперечливості, виключеного третього та достатньої підстави.

Однак уже на четвертому курсі університету працюва­ла вчителем інформатики у старших класах спе­ціалізованої школи, потім — у середніх і молод­ших класах, а після закінчення внз — у дитячому садку.

Діти закріплюють уявлення про геометричні фігури, навчаються розділяти складні фігури на більш прості, порівнювати предмети за різними озна­ками, досягати поставленої мети, використо­вуючи лише заданий, суворо обмежений набір засобів. Розв язуючи завдання курсу, діти вчаться грамотно обґрунтовувати свій по­гляд, самостійно приймати рішення, не боятися завдань з багатьма варіантами розв язку.

У процесі конструювання композиції діти порівнюють викладені силуети з еталоном, знаходять помилки в зображенні, при цьому обов язково пояснюють свої дії. Розв язуючи завдання на порівняння, діти вчаться визначати властивості, що відрізня­ють одну геометричну фігуру від іншої (форма, колір, розмір), учаться визначати геометричні фігури, що мають забарвлення, яке відрізняєть­ся від визначеного. Одне з найголовніших завдань, які ми стави­мо перед собою, — навчити малюків міркувати, грамотно обґрунтовувати свою думку, самостій­но приймати рішення, не боятися завдань із ба­гатьма варіантами розв язку.

інноваційні технології pivot point розроблені з урахуванням креативного досвіду модельєрів - перукарів, стилістів - візажистів, дизайнерів зачісок міжнародного класу.

Avant - gardisme - перед і варта) - загальна назва художніх напрямків 20 століття, для яких характерні пошук нових, невідомих, часто штучних форм і засобів художнього відображення, чи недооцінка повне заперечення традицій і абсолютизація новаторства. Породжений духовною атмосферою 20 століття з його грандіозними катаклізмами, ілюструє не тільки протиріччя між різними системами і техніками композиції, але і боротьбу світоглядних позицій. Одні теоретики і практики авангардизму декларують створення елітарного мистецтва, далекого соціальним задачам, інші, навпаки, шукають принципово нові виразні засоби для передачі настроїв соціального протесту, революційного змісту.

Виділився головним чином не в закінчених формах, а в тенденціях до витиснення традиційних тим, сюжетів і принципів композиції, гіпертрофії умовності, сильної (звуковий, колірний, пластичної й інший) експресивності. Характеризується також руйнуванням об єктивно обумовлених границь між видами і жанрами (проникнення поезії і музики в прозу і прозаїзація поезії, перенесення принципів музичної композиції на літературу й образотворче мистецтво). Суперечлива природа авангардизму позначилася в тяжінні одних його напрямків до формалізму (перемога словесної образності і символіки над змістом у поезії і прозі, акцентация колориту, композиційної структури і безсюжетність у живописі, атональность і какофонія в музиці), а інших, навпаки, - до заперечення эстетической суті мистецтва й утилітаризму (злиття мистецтва з виробництвом, побутом і політичною публіцистикою). Для символізму головним було непізнане в навколишньому світі й людській душі, яке можна було виразити лише туманними символами, подібних яким не існує в природі. Гогена вважають лідером неопримітивістів, оскільки він у пошуках нового художнього синтезу, повернення людини до гармонійного злиття з природою вважав за необхідне доторкнутися до стародавніх архаїчних культур сходу.

Спрощення включало деяку деформацію, порушення пропорцій, що визначалося художніми завданнями і повинно було розкрити внутрішній зміст зображеного, його сутність. Постімпресіонізм започаткував нові художні течії, для як головним стала відмова від простого відтворення видимої поверхні реальних об єктів і бажання проникнути в суть явищ, виразити внутрішній світ, характер людини.

Кубісти відмовилися від властивих імпресіоністам форм передачі кольору й світла і намагалися створити нові форми багатовимірної перспективи, розкладаючи об єкт на геометричні форми (кола, півкола, трикутники, куби). На відміну від пікассо і брака, які головну увагу приділяли малюнку, композиції, що передбачала геометричну деформацію з незначним використанням кольору, делоне підходив до створення геометричних зображень як колорист. На противагу кубістам, які прославляли сучасне місто, розвиток техніки, експресіоністи вбачали в сучасній їм урбанізоній цивілізації зло, що породжує бездуховність. Для композицій, імпровізацій кандинського характерним було нагромадження кольорових плям довільної конструкції, уламків кривих ліній, що підпорядковувалися якомусь нечіткому ритму.

Для втілення свого задуму художник обирав яскраві, чисті кольори, поєднуючи їх у несподіваних сполуках, зображував предмети не у тих кольорах, в яких вони існують насправді, сміливо деформував людське тіло, використовував площинне зображення. Стиль модерн набув свого розвитку не лише в живописі та скульптурі, а й у мистецтві меблів, тканин, предметів побуту, кераміки, вітражів, мозаїки тощо. Ніколи ще не був настільки очевидним зв язок образотворчого мистецтва з одягом, як у перші тридцять років xx століття; більшість провідних кутюр є були покровителями і друзями художників. Співпраця ельзи із сальвадором далі і рухом сюрреалістів призвело до створення кишень у вигляді яскраво нафарбованих губ, капелюхів у формі туфель або курча. Деякі політики, художники і письменники намагалися привернути увагу до актуальних проблем, але представники міжнародної фінансової еліти намагалися втекти від дійсності. Ті, хто не були багатими, шукали порятунку в кінотеатрах, де за кілька пенсів чи то центів можна було провести час у вигаданому світі разом із такими богинями екрана, як гарбо, дітріх, джин харлоу і джоан кроуфорд, одягнених у відверті сукні з иглибоким вирізом на спині. Взагалі, чоловіки у період між війнами мали бути гладенько поголені, з коротким прилизаним волоссям, яке робили таким за допомогою помадки для волосся чи бріліантіну.

До тих пір, доки не була прийнята мода на короткі жіночі зачіски, дівчата носили довге волосся, яке або вільно спадало, або було заплетене ззаду у коси бантами із тафти чи то муаровими стрічками.

Незаважаючи на відчайдушний протест чоловіків, водоспади жіночого волосся падали до ніг холоднокровних перукарів усього світу, які щойно поповнили свій інструментарій новим винаходом - філірувальними ножицями із зубцями.

Хлопчакові стрижки були зручні ще й тому, що на них легко було натягувати модну тісно прилягаючу до голови пов язку або капелюшок, який насовували так низько на чоло, що майже не було видно очей. Жінки, котрі витримали натиск моди стрижок і зберегли довге волосся, дочекалися їх цілковитої реабілітації у 1930 - ті роки, коли наново популярними стають коси, укладені різними способами.

Стиль - це форма, народжена ідеологією даної епохи, виходячи з політичних поглядів, розвитку культур, економічного положення, відношення до навколишнього світу і краси.

Зважаючи на це, можна упевнено стверджувати, що гламур і романтична фантазія, які наявні в даній історичний період, були ширмою, за якою ховався біль післявоєнних років, злиденне існування, невпевненість у завтрашньому дні. Мода - недовгочасне панування у певному суспільному середовищі тих ч - л інших смаків, які проявляються у зовнішніх формах побуту, одязі, зачісках, які відповідають потребам людей, їх різноманітності і оновленню. Ностальгія була помітною у зачісці 1937 - 1938 років, коли волосся підбиралося вгору по боках і назад у локони на маківці голови, стиль, який іноді не зовсім точно називають едвардіанським; в умілих руках така зачіска може стати дуже привабливою, але часто велика кількість приколок і гребінців псувала лінію. На початку другої світової війни ця зачіска призвела до великої кількості нещасних випадків серед молодих шанувальниць акторки, які працювали на фабриках. На початку xx століття почали носити рукавички з відворотами, вечірні рукавички із чорної або білої лайки або шовку, які були дуже довгими і мали близько 20 ґудзиків. Більшість чоловіків носили звичайні перстні з печаткою, а зростання інтересу до куріння сигарет дало поштовх до виникнення гарних сріблястих і золотих портсигарів. Слідом за довгими низками штучних чи справжніх перлів, які звисали до талії і нижче, у 1930 - х роках стали популярними подвійні низки перлів, які щільно обкручувалися навколо шиї. Елізабет арден і олена рубінштейн пропонували не лише привабливі кольори рум ян і губної помади, а також крема та лосьйони для догляду за шкірою і покращання її вигляду.

Обираючи базову зачіску для своєї дипломної роботи, я передивлялася старі голівудські кінофільми, захоплювалась вечірніми вбраннями і хутряними манто, блиском коштовностей і, звичайно, вишуканими зачісками того часу.

Сучасні модельєри і перукарі часто використовують у показах своїх колекцій make - up і зачіски у стилі 30 - х, щоб підкреслити надзвичайну красу і холодність образу.

Джон гальяно, наприклад, створюючи вишукані вечірні сукні для своєї нової колекції, уявляв собі в них кінодів голівуду джин харлоу, луізу брукс і марлен дітріх. Таким чином, намагатимусь довести, що вибрана мною базова модель характерна як для моди даної історичної епохи, так і дуже актуальна та необхідна на сьогоднішній день. На початку xxi століття абсолютно зрозумілим стало те, що для жінок, які все більше залучаються до чоловічих справ, необхідний відповідний одяг і зачіска. Однак, незважаючи на те, що хімічні фарбники мають більше переваг ніж фарбники природного походження (за їх допомогою можна отримати майже будь - який колір), такі фарбники, як хна і басма, до цього часу широко використовуються. Майстер - модельєр повинен знати всі види фарбників, які використовуються у перукарнях, технологію їх використання, а також, що дуже важливо, основу хімічних процесів при фарбуванні волосся. Фарби старого зразка за допомогою аміака, проникали усередину волосся і вступали в реакцію з меланіном, поступово вимиваючи його із волосяного стрижня. В наш час доволі широко використовуються найрізноманітніші аксесуари, які доповнюють зачіску, допомагають створювати єдність образу з костюмом і макіяжем. На українському ринку - великий вибір прикрас для волосся - від давно знайомих нам шпильок, невидимок, затисків до екстравагантних аксесуарів з використанням пір я, стразів, а іноді навіть коштовного каміння. Великий вибір декоративної косметики на українському ринку дає можливість підібрати абсолютно індивідуальну продукцію, враховуючи вік, тип кольору, особливості шкіри.

Відкриваються великі можливості для удосконалення способів оброблення волосся, у зв язку із нововведеннями в практику роботи перукарів нових препаратів, інструментів і пристосувань. Також в журналах друкуються репортажі з міжнародних конкурсів і чемпіонатів з перукарського мистецтва, фотосесії з авторських колекцій зачісок, інформація про тренінги і майстер - класи провідних шкіл. Це дозволяє підібрати модну зачіску майже до будь - якого типу обличчя, варіюючи деталями, з яких вона складається, зважаючи на індивідуальні особливості обличчя і фігури.

ідейно - художня функція - зачіска створюється не лише для однієї людини; у різних своїх варіантах вона може використовуватися для різних груп населення; - суспільно - практична функція - обумовлена її призначенням і використанням. Зачіска має відповідати лінії моди, створювати єдиний ансамбль з костюмом, підходити певному типу обличчя, базуватися на природній кольоровій гамі волосся. Мета естетичної організації виробничого середовища - об єднання усіх елементів, які оточують людину на виробництві (включаючи такі елементи, як архітектурно - будівельні, технологічне обладнання і т. Отже, зважаючи на важливість кольорових рішень інтер єрів перукарень, слід зазначити, що важливу роль відіграє фон, на якому знаходяться інструменти та інші перукарські засоби.

У процесі оформлення інтер єрів перукарень необхідно враховувати такий важливий фактор, як рівень і характер освітлення робочого місця і приміщення в цілому.

Тому він має досконало володіти своєю професіональною майстерністю, бути уважним і ввічливим, витриманим і тактовним, мати охайний вигляд, вміти точно і вичерпно надати інформацію щодо професійних запитань. Перш ніж приступити до роботи з клеєм, волосся необхідно добре вичесати (краще на карді), прядки розсортувати за довжиною і структурою волосся, тобто кучеряве до кучерявого, довге до довгого, коротке до короткого.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями