фізика що таке сила

фізика що таке сила

(з прикладами) the чиста сила вона визначається як сума всіх сил, що діють на об єкт. Коли м яч починає повертатися до землі і, нарешті, зупиняється, на м яч також діє чиста сила. Другий закон ньютона говорить, що коли чиста сила діє на об єкт, то цей об єкт повинен прискорюватися, тобто його швидкість змінюється з другого до другого. Вперше ударяючи футбольний м яч, він розганяється, а коли футбольний м яч починає сповільнюватися, він також прискорюється. Може бути кілька сил, що діють на об єкт, і коли всі ці сили додаються, результатом є те, що ми називаємо чистою силою, що діє на об єкт. Якщо чиста сила додається до нуля, то об єкт не прискорюється, тому він рухається з постійною швидкістю. У природі всі сили виступають проти інших сил, таких як тертя або протилежні сили тяжіння. Сили можуть виробляти тільки прискорення, якщо вони більше, ніж загальні протилежні сили.

Аналогічно, якщо сила штовхає проти гравітації, але менше гравітаційної сили на об єкт, вона не прискорюється. Наприклад, якщо 15 - ньютонівському натисканню на об єкт протистоїть сила тертя 10 - ньютонів, об єкт прискорюється, як якщо б його штовхала чиста сила 5 - ньютона без тертя. 1 другий закон ньютона 2 другий закон руху ньютона 3 величина і рівняння 4 приклади 5 посилання. Згідно з ньютоном, об єкт буде тільки прискорюватися, якщо на неї діє чиста або незбалансована сила. Наявність незбалансованої сили прискорить об єкт, змінюючи його швидкість, напрямок або швидкість і напрямок. Цей закон відноситься до поведінки об єктів, для яких всі існуючі сили не є збалансованими.

Прискорення об єкта безпосередньо залежить від чистої сили, що діє на об єкт, і обернено на масу об єкта. Прискорення об єкта, виробленого чистим зусиллям, прямо пропорційно величині чистої сили, в тому ж напрямку, що і чиста сила і обернено пропорційна масі об єкта. Наведене вище рівняння часто переупорядковується до більш знайомої форми, як показано нижче.

Прискорення в тому ж напрямку, що й чиста сила, - це прискорення, яке виробляється чистим зусиллям. При заміні стандартних метричних одиниць силою, масою та прискоренням у наведеному вище рівнянні може бути записана наступна одинична еквівалентність. Визначення стандартної метричної одиниці сили позначено наведеним вище рівнянням. Відповідно до другого закону ньютона, коли об єкт прискорюється, то на неї повинна існувати чиста сила. Працюючи над предметом за допомогою гайкового ключа, він розгнівається і відриває ключ, що відбувається. Після того, як ключ вийде з руки, він продовжуватиме рухатися з тією ж швидкістю, яку він давав, коли він був відпущений. Якщо ви кинули той же ключ на землі, ключ впаде на землю і врешті - решт зупиниться. існує чиста сила, що діє на ключ, внаслідок чого вона сповільнюється і зупиняється. Зрештою, хокейна шайба сповільниться і зупиниться, навіть на гладкому, слизькому льоду.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями