закон україни про підприємство железнодорожного транспорта

закон україни про підприємство железнодорожного транспорта

Перечень действующих (утвержденных) строительных норм, государственных стандартов, нормативных и технических документов укравтодора (по состоянию на 01. 1 ці будівельні норми встановлюють вимоги до проектування при будівництві нових, реконструкції існуючих службово - технічних будівель і споруд станційно - вокзальних комплексів та зупинних пунктів залізничного транспорту пасажирського призначення всіх видів руху поїздів. 2 ці будівельні норми застосовують при розробці галузевих нормативних документів, що стосуються службово - технічних будівель і споруд станційно - вокзальних комплексів та зупинних пунктів залізничного транспорту.

Визначення категорій приміщень та будівель підприємств залізничного транспорту за вибухопожежною та пожежною небезпекою та переліку однотипних за призначенням об єктів, які підлягають обладнанню автоматичними установками пожежогасіння та пожежної сигналізації. 005 - 88 общие санитарно - гигиенические требования к воздуху рабочей зоны (загальні санітарно - гігієнічні вимоги до повітря робочої зони) 3 терміни та визначення понять. Споруди залізничного транспорту, головні колії, бокова колія, поїзд пасажирський, рухомий склад, станція, станційні колії, верхня будова колії, міжколія, локомотив, габарит наближення будов, обгінний пункт, особливо інтенсивний рух поїздів, пасажирський зупинний пункт, перегін, переїзд, роз’їзд, станція. Комплекс будівель і споруд чи одиночна споруда, що знаходиться в пункті пасажирських перевезень шляхів сполучення (залізничних, водних, повітряних), призначений для обслуговування пасажирів і обробки їх багажу.

За умовами обслуговування (роздільні, частково роздільні, загальні); залежно від взаємного розташування у плані пасажирських будівель, платформ і перонних залізничних колій (бічні (берегові), острівні, тупикові, руслові (надколійні або підколійні), комбіновані); залежно від місцевих умов і взаємного розташування по вертикалі привокзальної площі, пасажирської будівлі та платформ (однорівневі, дворівневі знижені, дворівневі підвищені, багаторівневі) вокзал, що призначений для спільного обслуговування як далекого сполучення так і приміського, але для кожного сполучення створюються деякі роздільні (самостійні) елементи вокзального комплексу.

Вокзал, у якому привокзальна площа і будівля вокзалу (підлога першого поверху), платформи і перон розташовується приблизно на одному рівні (з використанням пішохідного тунелю або пішохідного моста) вокзал, у якому привокзальна площа і будівля вокзалу (підлога першого поверху), розташовуються нижче платформ приблизно на поверх (з використанням пішохідного тунелю) вокзал, у якому привокзальна площа і будівля вокзалу (її частина, що звернена на площу) розташовується вище платформ приблизно на висоту одного поверху (з використанням пішохідного моста) вокзал, у якому привокзальна площа, будівля вокзалу, платформи і перон розташовуються в кількох рівнях, у тому числі безпосередньо один над одним (з використанням пішохідних тунелів і мостів у різних сполученнях) службово - технічна споруда станційно - вокзального комплексу, що слугує для переходу від привокзальної площі або пасажирської будівлі на платформи (інколи на інший бік залізничних колій) та у зворотному напрямку (є вокзальним переходом), а також для короткочасного очікування пасажирами поїздів. Частина території станційно - вокзального комплексу прилегла до будівлі вокзалу з боку колій (може включати в себе бічну (берегову) платформу), що призначена для посадки та висадки, а також поштово - багажних операцій і технічного обслуговування рухомого складу.

Службово - технічна споруда, яка розташована поруч із залізничними коліями, призначена для короткочасного накопичення при посадці у вагони або висадці з них. Будівлі станційно - вокзального комплексу; адміністративно - побутові будівлі станцій, роз їздів, обгінних та зупинних пунктів; локомотивні та вагонні депо; будівлі пунктів технічного огляду вагонів; пости електричної централізації (ец); будівлі для чергових по переїзду, стрілочні пости, пакгаузи, багажні комори, будівлі зв’язку, сцб тощо. Включає будівлі та службово - технічні споруди залізничного транспорту, а саме, як правило, пасажирську будівлю, конкорс, переходи, тунелі та пішохідні мости, низькі та високі пасажирські платформи, павільйони, навіси тощо. 10 інструкція з категорійності електроприймачів нетягових споживачів залізничного транспорту, затверджені наказом укрзалізниці від 18 жовтня 2012 року № 374 - ц (вндуз 32. Цей закон визначає правові, економічні та організаційні особливості утворення акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування, 100 відсотків акцій якого належать державі (далі - товариство), управління і розпорядження його майном та спрямований на забезпечення економічної безпеки і захисту інтересів держави.

До об єктів соціальної сфери належать структурні підрозділи підприємств, установ та організацій залізничного транспорту загального користування з питань охорони здоров я, відпочинку, торгівлі, громадського харчування, фізичної культури та спорту, професійної підготовки; 2) підприємства залізничного транспорту загального користування - залізниці та державні підприємства, що належать до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту; 3) установи та організації залізничного транспорту загального користування - заклади охорони здоров я, навчальні заклади, що належать до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту, а також вищі навчальні заклади i рівня акредитації, які здійснюють підготовку фахівців для залізничного транспорту.

Зведені передавальний акт та акт оцінки складаються на основі узагальнених даних передавальних актів та актів оцінки, складених стосовно цілісного майнового комплексу кожного підприємства залізничного транспорту.

Розмір статутного капіталу товариства визначається під час його утворення згідно із зведеним актом оцінки майна залізничного транспорту загального користування. Залізничні станції та колії загального користування, тягові підстанції, контактна мережа та інші пристрої технологічного електропостачання, системи сигналізації, централізації, блокування та управління рухом поїздів, об єкти і майно, призначені безпосередньо для виконання аварійно - відновлювальних робіт. Внесення права користування земельними ділянками, наданими для розміщення підприємств залізничного транспорту, до статутного капіталу товариства здійснюється відповідно до нормативної оцінки таких ділянок, а у разі її відсутності - відповідно до експертної оцінки.

Товариство провадить діяльність, у тому числі пов язану з державною таємницею, до отримання необхідних ліцензій та інших документів дозвільного характеру на основі відповідних документів, отриманих підприємствами залізничного транспорту, у межах строку їх дії. Переоформлення правовстановлюючих документів на об єкти нерухомого майна, внесені до статутного капіталу товариства, здійснюється протягом двох років з дня державної реєстрації товариства. Державна реєстрація прав на нерухоме майно, внесене до статутного капіталу товариства, здійснюється на підставі передавального акта та акта оцінки майна залізничного транспорту, внесеного до статутного капіталу товариства. Дивіденди, отримані товариством за результатами діяльності господарських товариств, пакети акцій яких внесені до його статутного капіталу, можуть спрямовуватися товариством на відновлення основних засобів таких господарських товариств. У державній власності перебуває 100 відсотків акцій товариства, які забороняється відчужувати, передавати в управління, заставу, використовувати для формування статутного (складеного) капіталу суб єктів господарювання та вчиняти щодо них інші правочини, наслідком яких може бути їх відчуження з державної власності. Магістральні залізничні лінії загального користування та розміщені на них технологічні споруди, передавальні пристрої, що безпосередньо використовуються для забезпечення процесу перевезень, а саме.

Залізничні станції та колії загального користування, тягові підстанції, контактна мережа та інші пристрої технологічного електропостачання, системи сигналізації, централізації, блокування та управління рухом поїздів, об єкти і майно, призначені безпосередньо для виконання аварійно - відновлювальних робіт, є державною власністю та закріплюються за товариством на праві господарського відання. Товариство не може відчужувати, передавати в користування, оренду, лізинг, концесію, управління, заставу, безоплатне користування, вносити до статутного (складеного) капіталу суб єктів господарювання майно, зазначене в частині першій цієї статті, та вчиняти щодо нього інші правочини, наслідком яких може бути відчуження такого майна. Товариство не має права безоплатно передавати майно, внесене до його статутного капіталу, іншим юридичним особам чи громадянам, крім передбачених законом випадків. Майнові комплекси підприємств залізничного транспорту з їх інфраструктурою, які виключаються з переліку об єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, та переліку об єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, використовуються виключно для їх внесення до статутного капіталу товариства відповідно до цього закону.

У розділі орган управління мінтранс переліку об єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, виключити такі позиції. Підприємництво - це безпосередня самостійна, систематична, на власний ризик діяльність по виробництву продукції, виконанню робіт, наданню послуг з метою отримання прибутку, яка здійснюється фізичними та юридичними особами, зареєстрованими як суб єкти підприємницької діяльності у порядку, встановленому законодавством. Створення (заснування) суб єкта підприємницької діяльності - юридичної особи, а також володіння корпоративними правами не є підприємницькою діяльністю, крім випадків, передбачених законодавством. Щодо юридичних осіб та громадян, для яких підприємницька діяльність не є основною, цей закон застосовується до тієї частини їх діяльності, яка за своїм характером є підприємницькою. У найменуванні суб єкта підприємницької діяльності - юридичної особи забороняється використання повних або скорочених найменувань органів державної влади, органів місцевого самоврядування та похідних від цих найменувань, а також найменувань, тотожних найменуванню іншого суб єкта підприємницької діяльності - юридичної особи чи об єднання громадян, внесених до відповідних реєстрів. Військовослужбовців, службових осіб органів прокуратури, суду, державної безпеки, внутрішніх справ, державного нотаріату, а також органів державної влади і управління, які покликані здійснювати контроль за діяльністю підприємств. Особи, яким суд заборонив займатися певною діяльністю, не можуть бути зареєстровані як підприємці з правом здійснення відповідного виду діяльності до закінчення терміну, встановленого вироком суду.

Особи, які мають непогашену судимість за крадіжки, хабарництво та інші корисливі злочини, не можуть бути зареєстровані як підприємці, не можуть виступати співзасновниками підприємницької організації, а також займати в підприємницьких товариствах та їх спілках (об єднаннях) керівні посади і посади, пов язані з матеріальною відповідальністю. Місцезнаходженням суб єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) на дату державної реєстрації може бути місцезнаходження (місце проживання) одного із засновників або місцезнаходження за іншою адресою, що підтверджується договором оренди або іншим відповідним договором. Повідомлення про відкриття або закриття рахунків у банках суб єкт підприємницької діяльності зобов язаний направити державному податковому органу, в якому він обліковується як платник податків і зборів (обов язкових платежів). У разі зміни назви, організаційно - правової форми суб єкта підприємницької діяльності, а також форми власності суб єкти підприємницької діяльності у місячний термін з моменту настання зазначених змін зобов язані подати документи для перереєстрації. У разі перереєстрації суб єкта підприємницької діяльності, що визначається правонаступником підприємства, приватизованого як цілісний майновий комплекс, подається документ, який засвідчує право власності на зазначений об єкт. Суб єкт підприємницької діяльності повідомляє про відкриття філії (відділення), представництва орган державної реєстрації шляхом внесення додаткової інформації в свою реєстраційну картку.

Відповідальність за відповідність чинному законодавству установчих документів, що подаються для проведення реєстрації, несе власник (власники) або уповноважені ним органи, які подають документи для реєстрації суб єкта підприємництва. Скасування державної реєстрації здійснюється за заявою власника (власників) або уповноважених ним (ними) органів чи за особистою заявою підприємця - громадянина, а також на підставі рішення суду в разі. Підприємець зобов язаний не завдавати шкоди навколишньому середовищу, не порушувати прав та інтересів громадян, підприємств, установ, організацій і держави, що охороняються законом. Держава гарантує всім підприємцям, незалежно від обраних ними організаційних форм підприємницької діяльності, рівні права і створює рівні можливості для доступу до матеріально - технічних, фінансових, трудових, інформаційних, природних та інших ресурсів. У разі поставок підприємцем товарів, виконання робіт, надання послуг для задоволення державних потреб держава сприяє забезпеченню його матеріально - технічними та іншими ресурсами.

У передбачених законом випадках підприємець або громадянин, який працює у підприємця по найму, може бути залучений до виконання в робочий час державних обов язків. У разі видання державним чи іншим органом акта, який не відповідає його компетенції або вимогам законодавства, підприємець має право звернутися до суду з заявою про визнання такого акта недійсним. Не допускається прийняття державними органами актів, які визначають привілейоване становище суб єктів підприємницької діяльності однієї з форм власності щодо суб єктів підприємницької діяльності інших форм власності. Збитки, завдані підприємцю внаслідок виконання вказівок державних чи інших органів або їх службових осіб, що призвели до порушення прав підприємця, а також внаслідок неналежного здійснення такими органами або їх службовими особами передбачених законодавством обов язків щодо підприємця, підлягають відшкодуванню цими органами.

У разі введення надзвичайного стану за необхідності може встановлюватися для юридичних осіб квартирна повинність для тимчасового розміщення евакуйованого або тимчасово переселеного населення, аварійно - рятувальних формувань та військових підрозділів, залучених до подолання надзвичайних ситуацій. Залізничний транспорт - виробничо - технологічний комплекс підприємств залізничного транспорту, призначений для забезпечення потреб суспільного виробництва і населення країни в перевезеннях у внутрішньому і міжнародному сполученнях та надання інших транспортних послуг усім споживачам без обмежень за ознаками форми власності та видів діяльності тощо; (абзац другий статті 1 із змінами, внесеними згідно із законом n 4443 - vi від 23. 2017) пряме змішане сполучення - перевезення, що здійснюється залізничним та іншими видами транспорту за єдиним транспортним документом, складеним на весь шлях; (абзац п ятий статті 1 із змінами, внесеними згідно із законом n 4443 - vi від 23. Підприємства залізничного транспорту у взаємодії з іншими видами транспорту повинні своєчасно і якісно здійснювати перевезення пасажирів і вантажів, забезпечувати безпеку руху, розвивати сферу транспортного обслуговування народного господарства та населення. 2012) управління процесом перевезень у внутрішньому і міжнародному сполученнях здійснюється централізовано і належить до виключної компетенції ат укрзалізниця. 2017) магістральні залізничні лінії загального користування та розміщені на них технологічні споруди, передавальні пристрої, що безпосередньо використовуються для забезпечення процесу перевезень, а саме.

Залізничні станції та колії загального користування, тягові підстанції, контактна мережа та інші пристрої технологічного електропостачання, системи сигналізації, централізації, блокування та управління рухом поїздів, об єкти і майно, призначені безпосередньо для виконання аварійно - відновлювальних робіт, є державною власністю, закріплюються за ат укрзалізниця на праві господарського відання та не підлягають приватизації. Ат укрзалізниця не може відчужувати, передавати в користування, оренду, лізинг, концесію, управління, заставу, вносити до статутного (складеного) капіталу суб єктів господарювання майно, що є державною власністю та передано ат укрзалізниця на праві господарського відання, а також вчиняти інші правочини, наслідком яких може бути відчуження такого майна. Розпорядження майном, внесеним до статутного капіталу ат укрзалізниця, у тому числі списання, продаж, безоплатна передача, надання в користування, оренду, обмін, а також виведення з експлуатації рухомого складу, у тому числі контейнерів, здійснюються ат укрзалізниця відповідно до його статуту та законодавства. 2003) до земель залізничного транспорту належать землі смуг відведення залізниць під залізничним полотном та його облаштуванням, станціями з усіма будівлями і спорудами енергетичного, локомотивного, вагонного, колійного, вантажного і пасажирського господарства, сигналізації та зв язку, водопостачання, каналізації; під захисними та укріплювальними насадженнями, службовими, культурно - побутовими будівлями та іншими спорудами, необхідними для забезпечення роботи залізничного транспорту.

2003) для забезпечення у межах смуги відведення нормальної експлуатації залізничних колій, ліній електропостачання та зв язку, інших пристроїв та об єктів залізничного транспорту загального користування, а також у місцях, де є небезпека зсувів, обвалів, розмивів, селей, снігозанесень та інших небезпечних впливів, встановлюються охоронні зони.

Охоронні зони - ділянки землі, прилеглі до земель залізничного транспорту загального користування і необхідні для забезпечення збереження, міцності та стійкості споруд, пристроїв та інших об єктів залізничного транспорту.

Контроль за роботою залізничного приміського пасажирського транспорту і вокзалів, погодження тарифів у приміських сполученнях, погодження питання щодо пунктів зупинок, закриття залізничних станцій для обслуговування пасажирів, автомобільних переїздів через залізничні колії. На місцеві органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування покладається організація виконання робіт з благоустрою привокзальних площ, спорудження та впорядкування під їздів до залізничних станцій, забезпечення їх телефонним зв язком та транспортним сполученням з населеними пунктами за місцем розташування станцій, запобігання правопорушенням на залізничному транспорті. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування взаємодіють з підприємствами залізничного транспорту з метою поліпшення використання транспортних засобів власниками вантажів, злагодженої роботи з іншими видами транспорту, розвитку (в тому числі на пайових засадах) транспортної і соціальної інфраструктури щодо обслуговування пасажирів та економіки регіонів. 2012) органи управління залізничним транспортом разом з відповідними місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування вирішують питання експлуатації малодіяльних збиткових залізничних дільниць, станцій, а також залізничних під їзних колій, що перебувають на балансі ат укрзалізниця. 2003) перевезення вантажів, пасажирів, багажу, вантажобагажу і пошти залізничним транспортом загального користування організується на договірних засадах. 2012) господарська діяльність щодо перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів залізничним транспортом загального користування провадиться на підставі ліцензії, яка видається в порядку, встановленому законодавством. 2012) розроблення тарифів на перевезення вантажів, пасажирів, вантажобагажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні, у тому числі транзитом, здійснюється ат укрзалізниця. Збитки залізничного транспорту загального користування від їх використання відшкодовуються за рахунок державного або місцевих бюджетів залежно від того, яким органом прийнято рішення щодо введення відповідних пільг. 2012) підприємства залізничного транспорту загального користування здійснюють свою діяльність на основі поєднання принципів державного регулювання та ринкових відносин. 2012) економічні відносини ат укрзалізниця та його залежних господарських товариств, порядок взаємодії між ними, включаючи розподіл доходів (прибутку) від перевезень, розрахунки за послуги та роботи, інші розрахунки, пов язані з централізованим постачанням товарно - матеріальних цінностей, незбереженням вантажу, пошкодженням об єктів залізничного транспорту загального користування, ремонтом рухомого складу, виготовленням запасних частин, здійснюються з урахуванням єдиної технології роботи в порядку, що визначається ат укрзалізниця. Організація розрахунків за ці перевезення та використання рухомого складу здійснюється через єдину систему розрахунків шляхом відкриття єдиного поточного рахунку ат укрзалізниця із спеціальним режимом використання. 2002) плани діяльності і перспективні плани розвитку ат укрзалізниця затверджує центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту.

2012) будівництво і реконструкція (у тому числі електрифікація) залізничних ліній, вокзалів, пішохідних мостів і тунелів, пасажирських платформ та інших об єктів залізничного транспорту, пов язаних з обслуговуванням населення регіону, придбання електропоїздів та дизель - поїздів для приміського сполучення здійснюються за рахунок коштів ат укрзалізниця із залученням коштів місцевих бюджетів, а також інших не заборонених законодавством коштів. 2012) безпека руху поїздів - комплекс організаційних і технічних заходів, спрямованих на забезпечення безаварійної роботи та утримання в постійній справності залізничних споруд, колій, рухомого складу, обладнання, механізмів і пристроїв. Розміщення об єктів, пов язаних з виробництвом, зберіганням, навантаженням, транспортуванням і розвантаженням вибухових, легкозаймистих, радіоактивних речовин і матеріалів, отруйних та сильнодіючих хімічних речовин, визначається відповідними будівельними та санітарними нормами і правилами стосовно об єктів, розташованих на землях залізничного транспорту загального користування. Рухомий склад, обладнання та інші технічні засоби, які постачаються залізничному транспорту, повинні відповідати вимогам безпеки руху, схоронності вантажів, охорони праці, екологічної безпеки і мати відповідний сертифікат. 2010) охорона захисних лісонасаджень здійснюється відомчою лісовою охороною дистанцій захисних лісонасаджень, положення про яку затверджує ат укрзалізниця. 2012) ат укрзалізниця має право запроваджувати, за погодженням з центральним органом виконавчої влади в галузі транспорту, тимчасові обмеження щодо перевезень в окремі райони під час стихійного лиха, виникнення інших надзвичайних обставин, скупчення нерозвантажених транспортних засобів у пунктах призначення. Відповідальність за належний стан мобілізаційної підготовки і цивільної оборони на підприємствах, в установах та організаціях залізничного транспорту загального користування несуть їх керівники.

Працівники залізничного транспорту загального користування, які здійснюють обслуговування пасажирів, працевлаштовуються за контрактною формою трудового договору.

2012) створення робочих місць для працевлаштування інвалідів проводиться підприємствами залізничного транспорту в розмірі чотирьох відсотків від числа працівників, зайнятих на підсобно - допоміжних роботах. Працівники залізничного транспорту загального користування та члени їх сімей (утриманці) користуються правом на безплатний проїзд залізничним транспортом. Ат укрзалізниця при міжнародних перевезеннях має право на відшкодування витрат, пов язаних з додатковими послугами, що не передбачені міжнародними договорами, за рахунок вантажовідправника і вантажоодержувача на основі договорів. Обов язковому продажу іноземної валюти та оподаткуванню коштів в іноземній валюті, одержаних залізницями за міжнародні перевезення, підлягають кошти, що залишилися у залізниць після відрахувань іноземним залізницям, які беруть участь у цих перевезеннях. Власники залізничних під їзних колій, споруд та устаткування, вантажно - розвантажувальних комплексів, які не належать до залізничного транспорту загального користування за своїми пропускними і вантажопереробними можливостями, повинні забезпечувати необхідні обсяги перевезень, навантаження і розвантаження транспортних засобів, їх зберігання та ефективне використання. Власники залізничних під їзних колій здійснюють їх утримання на рівні, що забезпечує безпеку виконання робіт, ефективне використання рухомого складу, збереження вагонного парку та вантажу, який перевозиться. Розвиток існуючих і будівництво нових станцій залізниць у зв язку з будівництвом або реконструкцією під їзних колій проводяться власниками цих колій за свій рахунок. Перевізники мають право вимагати повернення вантажу, що перебуває в чужому незаконному володінні, а також на відшкодування збитків, заподіяних розкраданням, знищенням чи його псуванням (для можливості повернення власнику вантажу). Своєчасне якісне перевезення пасажирів, вантажів, багажу, вантажобагажу та пошти; розвиток інфраструктури залізничного транспорту загального користування, транспортних послуг; схоронність вантажів, що перевозяться; охорону навколишнього природного середовища від шкідливого впливу залізничного транспорту загального користування. Під час перевезення у міжнародному залізничному сполученні пасажир зобов язаний мати належним чином оформлені документи, необхідні для в їзду до держави прямування, держав за маршрутом слідування, та пред явити їх перевізникові на його вимогу.

Перевізник при перевезенні пасажира у міжнародному залізничному сполученні, крім обов язків, передбачених статтею 22 цього закону, зобов язаний до початку такого перевезення перевірити наявність у пасажира паспортного документа, що посвідчує особу пред явника, або документа, що його замінює, та відмовити у перевезенні пасажиру, який на його вимогу не пред явив необхідні документи.

2012) відмова перевізника від договору міжнародного залізничного перевезення пасажира, який на його вимогу не пред явив документи, зазначені в частині другій цієї статті, не тягне за собою обов язок перевізника відшкодувати пасажиру заподіяну у зв язку з цим шкоду.

За незбереження (втрату, нестачу, псування, пошкодження) прийнятого до перевезень вантажу, багажу, вантажобагажу перевізники несуть відповідальність у розмірі фактично заподіяної шкоди, якщо не доведуть, що втрата, нестача, псування, пошкодження виникли з не залежних від них причин. Обставини, які можуть служити підставою для майнової відповідальності перевізників, відправників і одержувачів вантажу, багажу, вантажобагажу, пасажирів, засвідчуються актами.

Вимоги вантажовідправників, вантажоодержувачів, пасажирів до перевізників щодо порушених прав і законних інтересів розглядаються в претензійному чи позовному порядку.

№332 внесено зміни до акта, складеного за результатом проведення планової (позапланової) перевірки за дотриманням суб єктами господарювання у сфері залізничного транспорту вимог законодавства, норм і стандартів. Зокрема, у новій редакції викладено розділ v вичерпний перелік питань щодо проведення перевірки та розділ vii перелік питань щодо здійснення контролю за діями (бездіяльністю) посадових осіб органу державного нагляду (контролю). Які штрафні санкції нараховуватимуться при поданні уточнюючого розрахунку, якщо до декларації про майновий стан і доходи не включено вартість подарунку (грошових коштів) від родича (матері).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями