технологія приготування їжі шумило

технологія приготування їжі шумило

Кількість, якість, асортимент споживаних харчових продуктів, своєчасність і регулярність приймання їжі мають важливе значення для життєдіяльності організму.

Примітивна кулінарія, якою вона була у первісних народів, пройшла довгий і важкий шлях свого розвитку, перш ніж, нарешті, перетворилася у вишукану кулінарну майстерність, увібравши в себе досягнення сучасної науки і техніки.

Отже, в результаті зробленої роботи ми дійшли висновку, що для того щоб страва була смачною і головне корисною, треба відноситись з великою відповідальністю до всіх складових. Ми вивчили характеристику кулінарної продукції, вимоги до її якості, умови та терміни зберігання; розробили технологію виробництва страви; справили оцінку харчової цінності. Страви, кулінарні, борошняні кондитерські, булочні вироби та напої, які пропонують споживачам у закладах ресторанного господарства, можуть бути включені до плану - меню, а відповідно і до меню, тільки при наявності технологічного стандарту.

Каші з гречки й пшона були поширені на всій території україни, кукурудзяна — на південному заході україни і в карпатах, вівсяна — у деяких районах полісся і західного прикарпаття, ячна — на всій території україни, але переважно на лівобережжі. Харчова цінність каш та їх значення в харчуванні визначається високим вмістом вуглеводів, рослинних білків, жирів (вівсяна, пшенична), мінеральних речовин, вітамінів. Наприклад, гриби вносять в нього ферменти і вітаміни групи в, чорнослив - солі калію, гарбуз - каротин (провітамін а), мінеральні речовини, овочі - різні мінеральні солі. Так, гарніри з круп погано поєднуються з рибою, крім гречаної каші, яку подають як гарнір до смаженої риби; гарніри з рису краще подавати до страв з баранини, відварної курки і не рекомендується до страв з качки та гуски.

Сіль і цукор кладуть у казан з рідиною до засипання круп з розрахунку на 1 кг круп для розсипчастих каш, які готують на воді або бульйоні, — 10 г, для рідких молочних солодких — 5 г. Коли крупи поглинуть всю рідину і набухнуть, перемішування припиняють, поверхню каші вирівнюють, казан закривають кришкою, зменшують нагрівання до температури 90 - 100 °с і залишають для упрівання. У разі варіння молочної каші з пшона, рису, перлових круп їх попередньо варять у киплячій воді, взятій за нормою, до розм якшення (10 - 30 хв), оскільки вони погано розварюються у молоці, потім вливають гаряче молоко і варять до готовності. Ббк 36 п78 ш - 96 рекомендовано міністерством освіти і науки україни як навчальний посібник для студентів навчальних закладів і - іі рівнів акредитації рецензенти.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями