конспект уроку шкала. координатний промінь

конспект уроку шкала. координатний промінь

Сформувати в учнів поняття про шкали і координатний промінь як окремий випадок нескінченної шкали; роз яснити зміст і навчити знаходити ціну поділки шкали, для того, щоб знаходити число, що відповідає певній точці шкали.

Різні вимірювальні прилади, що мають шкали (термо­метр, динамометр, вольтметр, годинник, ваги), паперові моделі шкал з різними показниками.

@ перевірку засвоєння матеріалу попереднього уроку слід провести у вигля­ді невеличкої самостійної роботи (перевірити її тільки в учнів, що мають деякі проблеми із засвоєнням математичних понять), усі інші учні перевіря­ють правильність виконання самостійно, звіряючись із роботою, яку вико­нав учень за дошкою, або ж із записами, зробленими за дошкою вчителем. (евристична бесіда) ми знаємо, що для позначення натуральних чи­сел застосовують координатний промінь. Як позначити на цьому промені точку, що зображує натуральне число пі (вибрати одиничний відрізок і відкласти його и разів від початку променя. ) після цього вчитель пояснює, що координатний промінь є особли­вим випадком — нескінченною шкалою з ціною поділки — 1 одиничний відрізок. У загальному ж випадку, щоб визначити, якому числу відповідає точка шкали приладу, треба знайти ціну поділки (одиничний відрізок), а потім, як і у випадку з координатним променем, знайти відстань від по­чатку шкали в поділках, помноживши на ціну поділки.

3) класу даються паперові моделі шкал вимірювальних приладів (термо­метрів, спідометрів, тонометрів тощо) і виконується практичне завдання. Щоб забезпечити вам кращий онлайн - досвід, цей веб - сайт використовує файли cookie.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

контрольні роботи з української мови 9 клас з відповідями