французька народна пісня пастух

французька народна пісня пастух

Раптом обіч дороги на лужку побачила вона отару овець, які скубли траву, їй упало в око маленьке кучеряве ягнятко, що бавилося трохи збоку.

Батькам не сподобалася нова доньчина забаганка, але, як завжди, вони не перечили.

Батьки дуже цим журилися, бо хотіли, щоб личко у доньки було біле, мов молоко, і рожеве, наче травнева вишня. Одного чудового липневого ранку принцеса анн привела юного пастуха у велику долину, яка межувала з густим дубовим лісом. Жанові - луі захотілося приміряти блискучий обладунок велетня, і він обережненько роздяг його. Наступного дня принцеса зробила, як обіцяла, й провела жана - луї в ту саму долину.

Та тільки - но вона зникла за обрієм, його знову потягло до лісу, і цього разу він зайшов далі. Пастух зняв із нього срібний обладунок, а сам пішов у глиб лісу і невдовзі натрапив на будинок із срібла. Жан - луї роздяг його, позбавивши тим тіла і сили, й одразу ж кинувся шукати будинок. Знайшов його дуже швидко, бо, осяяний сонцем, будинок виблискував золотом посеред великої поляни.

Минуло небагато часу, і король, задумавши видати заміж свою доньку, влаштував турнір, який мав тривати три дні. Юний пастух прибув у залізному обладунку і вбраний був так гарно, що ніхто його не пізнав. Наступного дня, коли вони прийшли в долину, жан - луї запропонував принцесі піти з ним у ліс. Пастушок завів її до будинку першого велетня і показав три горщики з квітками, які він виграв. У моєму російськомовному дитинстві були книги з малюнками чудових ілюстраторів, таких як володимир сутєєв, юрій васнєцов та інших. Дитинство моїх дітей - україномовне, і я б хотіла читати їм ці книги українською. Більшість казок та оповідань я перекладаю сама, деякі знаходжу в букіністичних виданнях, у деякі, вже викладені в інтернеті, я додаю ілюстрації.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контрольна робота займенник тести 6 клас з відповідями

набір букв українського алфавіту

истории о любви 18